Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár v pokoji domova důchodců – Taktické cvičení – Sokolnice 20.6.2024

Jednotka vyjela na požár domova důchodců do Sokolnic, jednalo se o taktické cvičení na evakuaci většího počtu osob se zdravotním znevýhodněním.

article preview

20. červen 2024, 9:02 – požár v pokoji, Sokolnice - III. Stupeň – vozy 20 – jednotky 12.

Podtyp:  POŽÁR VÝŠKOVÉ BUDOVY

Popis:  Požár na pokoji v domově důchodců v Sokolnicích

Jednotky: CHS Židlochovice, HS Slavkov u Brna, HS Pozořice, HS Brno-Líšeň, KŘ HZS JMK, JSDH Hostěrádky – Rešov, JSDH Újezd u Brna, JSDH Sokolnice, JSDH Brno Chrlice, JSDH Brno Holásky, JSDH Šlapanice, JSDH Žatčany,

 Obec: Sokolnice

Jednotka vyjela na požár domova důchodců do Sokolnic, jednalo se o taktické cvičení na evakuaci většího počtu osob se zdravotním znevýhodněním.

Po příjezdu na místo zásahu, velitel zásahu pověřil 4 členy jednotky v dýchací technice vyhledáváním zraněných osob uvnitř objektu. První skupina prohledávala 2.np, nalezeny 4 osoby, které byly postupně pomocí speciálních evakuačních matrací transportovány na seřadiště. Druhá skupina prohledávala 1.np, kde byly nalezeny další 3 osoby a transportovány na seřadiště pomocí evakuačních nosítek.

Další členové jednotky připraveni na střídání zasahujících hasičů a pomoc HS Slavkov s tříděním evakuovaných. CAS doplňovala první zasahující cisternu JSDH Sokolnice. Po ukončení zásahu proběhlo vyhodnocení taktického cvičení a poté jednotka odeslána velitelem zásahu na základnu.

Počet zasahujících členů jednotky – 9. CAS 32/9000/0-S3R - 14 km a 1 mth. VEA Toyota Rav 4 - 14 km a 1 mth